Wij optimaliseren
elke fase van
het (ver)bouwproces.

pieter-jan windels
ceo wbuild
Website

"EEN GRONDIGE VOORBEREIDING LIGT AAN DE BASIS VAN EEN GESLAAGD PROJECT."

Met die filosofie richtte Pieter-Jan Windels in 2016 Wbuild op, dat mensen die een nieuwbouw- of renovatieproject aanvangen van begin tot eind ontzorgt. Bouwen en renoveren brengt heel wat kopzorgen met zich mee. Aannemers selecteren, kleuren en materialen kiezen, budgetbeheer, …
Met Wbuild bieden we gemoedsrust door het zoeken naar een architect of aannemer, het coördineren van werken en het respecteren van deadlines en het budget.

We zijn een centrale figuur die alle stappen van het bouwtraject en alle betrokken partijen met elkaar verbindt. Budgettering, briefings, planning en opvolging: we nemen het allemaal op ons. Dit zorgt voor meer transparantie voor alle betrokkenen en een pak minder stress en zorgen voor de bouwheer.

Bij aanvang van een project willen we de bouwheer, zijn verwachtingen en zijn noden leren kennen. De essentiële input voor onze kostenraming en planning, en de basis van het bouwtraject met Wbuild. Van daaruit kunnen we alle betrokken partijen duidelijk informeren en aansturen. Op die manier kunnen we ook een vlotte wisselwerking met de bouwheer waarborgen en bouwperikelen vermijden. Zodra de voorbereidende fase is afgerond, zorgen wij voor de coördinatie van de werkzaamheden. Dit omvat zowel kwaliteitsgarantie als het planmatige en financieel beheer.

Projectcoördinatie legt alle pijnpunten bloot en tilt het project naar een hoger niveau

De diensten die wij aanbieden zijn een meerwaarde voor het totaalplaatje. Het resultaat? Een logische flow van de werkzaamheden, een veel vlottere gang van zaken en een samenwerking waarbij iedereen met de neus in dezelfde richting staat.

1. Op maat

Onze dienstverlening wordt telkens afgestemd op de individuele behoeften en verwachtingen van de klant, waardoor een meer bevredigende en effectieve dienstverlening ontstaat.

2. Eén aanspreekpunt

Het fungeren als een centraal aanspreekpunt verbetert de communicatie tussen alle partijen, waardoor misverstanden worden voorkomen en de samenwerking wordt versterkt. Als klant hoeft u zich dan ook niet te richten tot de diverse partijen maar heeft u één aanspreekpunt, die ook uw persoonlijke belangen verdedigt en bijkomend ondersteund wordt door een team.

3. Transparantie & goede communicatie

Wbuild draagt transparantie hoog in het vaandel. Alsook een heldere communicatie tussen alle belanghebbenden, waaronder de bouwheer, architect, aannemers en leveranciers. Dit bevordert een betere samenwerking en begrip van de doelen en verwachtingen.
Bij onze formule wordt dan ook alle informatie gedeeld met de bouwheer en wordt hij op de hoogte gebracht met een deskundige uitleg waar nodig.

4. Tijds- & kostenbesparend

Een bouwcoördinator draagt bij aan tijds- en kostenefficiëntie door efficiënte planning, budgetbeheer, coördinatie van werkzaamheden, snelle probleemoplossing, kwaliteitsborging en optimale inzet van middelen.
Maar hij ontzorgt ook de klant, waardoor deze zich meer kan toeleggen op zijn eigen activiteiten.
Bovendien is het een economische manier van bouwen en een formule waar uw persoonlijke projectcoördinator steeds oog heeft voor optimalisaties in het voordeel van de bouwheer.

5. Expertise

Bouwcoördinatoren beschikken over uitgebreide ervaring en expertise in bouwprojecten, waardoor ze in staat zijn om complexe uitdagingen aan te pakken en de algehele efficiëntie te verhogen. WBuild heeft een uitgebreid team met alle nodige expertise om uw project in goede banen te leiden.

6. Flexibiliteit

In de dynamische omgeving van de bouwsector is flexibiliteit als bouwcoördinator een cruciale troef. Het stelt de coördinator in staat om effectief te reageren op de veranderende behoeften van het project en een soepele uitvoering te waarborgen.

7. Inspraak

In onze formule heeft onze klant en architect alle inspraak in de keuze van de aannemers etc. Dit zorgt voor een samenwerkingscultuur waarin de klant een actieve rol speelt bij de besluitvorming.
Wij zien er steeds op toe dat we een passend en prijs-kwaliteit correct bouwteam kunnen samenstellen met de juiste mensen op de juiste plaats.

Wbuild anticipeert en denkt na op lange termijn

Functionaliteit is onze eerste zorg, esthetiek volgt daar naadloos op. Een symbiose van twee essentiële ingrediënten voor een feilloos eindresultaat. In die harmonie stellen we ook steevast kwaliteit voorop: wat betreft materialen en afwerking, maar ook op vlak van de partners die we selecteren. Wij gaan uitsluitend voor professionals waarop we kunnen rekenen. Ondernemers met beroepstrots die dezelfde waarden nastreven zoals wij. Door op hoog niveau te werken, kunnen we onze coördinatie en opvolging perfect uitvoeren en de bouwheer ontzorgen tot het project opgeleverd is. Dat is onze missie.


Onze projectcoördinatie
legt alle pijnpunten bloot
en tilt het project
naar een hoger niveau.

pieter-jan windels
ceo wbuild
Website